Om / Kontakt

Om WILDERNESS STORIESOm Linda

Wilderness Stories grundandes i början av 2016 och är en sida för dig som är intresserad av och nyfiken på natur och äventyr. Här kan du inspireras och motiveras av olika berättelser från vildmarken, men även hitta den informationen du behöver för att själv ge dig ut på egna äventyr!

Sidan drivs av mig, Linda Åkerberg, och det är även jag som står för det mesta av innehållet. Jag började min egen äventyrsbana då jag började intressera mig för vandring i början av 2015 och efter det har jag brunnit för att få även andra att upptäcka vildmarken och dess charm. Att få dig som är nyfiken på att själv ge dig ut, att våga ta steget och prova!

Läs mer om mina tankar och bakgrunden till Wilderness Stories längre ner på den här sidan.

 

Innehåll och navigation

Sidan består av en Blogg där jag både delar med mig av mina vardagsäventyr och tar med er i arbetet bakom mina större projekt. Hur jag förbereder mig och hur mina tankar går. I bloggen rapporterar jag även direkt från pågående äventyr.

Under Stories hittar du en lista på de större projekt och äventyr jag genomfört. Där kan du gå in och läsa om dem, hitta samtliga bloggposter från respektive resas gång, samt även hitta den information du behöver för att själv genomföra liknande äventyr!

För dig som känner dig inspirerad och själv vill ge dig ut i vildmarken så är det under Hitta ditt äventyr! du ska gå in och läsa. Här hittar du nybörjarguider till flertalet vildmarksrelaterade aktiviteter, så som till exempel vandring och kajakpaddling!

Vill du fördjupa dig i ett ämne, eller inspireras vidare är det under Inspiration du ska klicka dig fram! Här blandas faktabaserade reportage och tips med filmer och intervjuer med andra äventyrare. För att underlätta kan du även filtrera inläggen på de äventyrsgenrer som passar dig!

#Mywildernessstory är en del där utvalda personer får dela med sig av sina egna berättelser från vildmarken! Här kan du både inspireras och hitta nya inspiratörer och äventyrare att följa!

Snart kommer du även att kunna följa med mig på äventyr! Tillsammans med en researrangör håller jag på att sätta ihop gruppresor som man kan boka in sig på! Håll utkik under Resor för mer information!

På den här fliken, under Om / Kontakt kan du läsa mer om sidan och mig samt hitta information om hur man går tillväga om man vill inleda ett samarbete med mig. Du kan också läsa om hur jag ställer mig till samarbeten med andra varumärken och företag, vad jag har för PR policy m.m. Här finns även kontaktinformation, pressmaterial samt regler för återpublicering av material.

 

Wilderness Stories finns även på Instagram, Facebook, Youtube och Pinterest.

Prenumerera på Wilderness Stories nyhetsbrev:

 

 

BAKGRUND

Jag som driver sidan och står för det mesta utav innehållet heter som sagt Linda Åkerberg. Mitt eget intresse för vildmarken drog på allvar igång när jag började intressera mig för vandring i början av 2015. Innan dess hade jag aldrig satt min fot på en vandringsled eller ens vågat tänka tanken på att sova själv i ett tält ute i skogen, mitt bland massa vilda djur!

Men steg för steg lärde jag mig och samtidigt som mitt intresse växte märkte jag att det även fanns en väldig stor nyfikenhet för äventyr och vildmark hos andra runt omkring mig. När jag visade bilder och berättade om min nyfunna passion för familj, kollegor och vänner fick jag ofta höra att “Åh vad häftigt det ser ut! Jag önskar att jag vågade göra något sådant!”. Detta fick mig att vilja skapa en plats där jag kunde dela med mig av mina egna berättelser och samtidigt inspirera och hjälpa andra att själva ge sig ut! Jag ville med mig som exempel visa på hur enkelt det var att gå från nybörjare till avancerad vandrare på ganska kort tid.

Efter ett tag blev det också ganska tydligt vilket intresse det fanns för äventyr och vildmark, inte bara bland mina närmaste, utan i hela samhället. Och det kanske är inte så konstigt. Idag spenderar vi allt mer av vår tid framför en skärm samtidigt som automatiserade processer tar över våra liv. I dagens moderna samhälle behöver vi inte ens gå till affären för att köpa mat, vi kan få den levererad direkt till dörren. Jag tror detta leder till att det väcks en längtan, ett begär hos många av oss. Ett begär att få komma tillbaka till våra rötter, att få jobba med händerna och kroppen, att få känna att vi faktiskt kan ta vara på oss själva. Att vi klarar oss utan alla bekvämligheter. Vi brygger egen öl, studerar surdegar, weekendresorna går inte längre till storstäder utan vi åker på så kallade “microäventyr” istället. Många sysslar med traditionellt hantverk och lokalproducerade råvaror tar en allt större plats i matbutiken. På TV görs det reklam för ett byggvaruhus där fokus ligger på glädjen i att få arbeta med händerna och våga ta tag i sina egna byggprojekt, samtidigt som grannkanalen följer en familj som sysslar med självhushållning. I Sunne finns det till och med en yrkesutbildning i ämnet. Allt vittnar om ett allt mer ökande intresse. Att få komma ut i naturen, tillbaka till våra rötter och få ta vara på oss själva, ligger verkligen i tiden.

 

 

Men samtidigt som vi drömmer om ett aktivare liv, kan det för många säkert kännas lite läskigt och obekvämt att våga ta steget och prova. För många stannar det just vid dom där orden, ”Jag önskar att jag också vågade göra något sånt där”. Varför? Kanske har vår automatiserade vardag gjort att vi glömt hur vi klarar oss på egen hand. Kanske är det därför att vi trivs så bra i vår komfortzon att vårt undermedvetna jobbar hårt för att hålla oss kvar där, i säkerheten. Men som så många äventyrare vittnar om och som jag själv fått erfara, så är det just där, i utkanten eller till och med utanför vår komfortzon som saker börjar hända. Där kan vi upptäcka att de där gränserna, de har vi faktiskt byggt upp alldeles själva!

Och det var ur de tankarna idéen till den här sidan växte fram! För dig som sneglar mot den där magiska gränsen. Jag tycker nämligen att det är så tråkigt att det oftast är vi själva som står i vägen för våra egna drömmar och mål. Jag vill visa hur enkelt det faktiskt är att ge sig ut och prova nya saker och att det största hindret, det är ofta vi själva och våra påhittade begränsningar och rädslor. Genom att dela med mig av mina egna berättelser hoppas jag kunna inspirera och ta fram motivationen även i dig och genom att samla grundläggande, lättförståelig information vill jag ge dig de verktyg du behöver för att själv ge dig ut på egna äventyr och skapa dina egna historier!

Kan jag kan du också!