Du Fjällhöga Nord

En resa till fots, på cykel och med kajak, genom Sveriges alla landskap

2016 gjorde jag en resa som kom att förändra mitt liv. Utan knappt någon som helst vandringserfarenhet, åkte jag till USA för att vandra den 428 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail, från Mexiko till Kanada. Det blev en resa som vände upp och ner på allt. Från att ha varit helt oaktiv, började jag kunna titulera mig Äventyrare.

Jag reste jorden runt och besökte bla Nepal där jag ensam vandrade genom Himalayas djungler, upp till Everest Base Camp och besteg berg på över 6000 meters höjd. Jag besteg Kilimanjaro två gånger på ett år, både privat och som färdledare. Jag höll föreläsningar och träffade mängder med människor som kom att inspireras av mina resor från jordens all hörn.

Men inuti mig skavde det. I takt med att min kärlek till naturen växte, kände jag hur ohållbart det var att fortsätta resa kors och tvärs, över hela världen. Jag började fundera. Måste vi verkligen resa över hava jordklotet för att få uppleva häftiga naturupplevelser och äventyr? Måste vi tillbringa flera timmar ombord på ett plan och bidra till ökade koldioxidutsläpp? Lever vi egentligen inte i ett land som i sig självt har väldigt mycket att erbjuda? Kanske kan vi hitta det vi söker, om vi bara öppnar ögonen, tar en minut och ser oss omkring?

Det, har jag bestämt mig för att ta reda på.

 

Trots att jag på bara några år gjort så otroligt mycket, har jag faktiskt knappt en aning om vad som finns på min egen bakgård. Jag har därför bestämt mig för att ta undersöka detta. Under sommaren 2019, kommer jag att göra en ny långresa – denna gång genom Sverige. Från Smygehuk i söder, till Treriksröset i norr. Målet är, att för egen maskin, ta mig genom vårt lands alla landskap, utforska naturen och dess möjlighet till äventyr. Jag kommer vandra, paddla, cykla och om jag längs vägen erbjuds göra en avstickare, kommer jag att sätta ner min ryggsäck för en dag eller två – för att att sedan plocka upp den och fortsätta min resa där jag satt ned den.

Kommer det att gå? Kommer jag att klara att ta mig hela vägen?

Följ med på min resa och upptäck Sverige du också!

Skriv upp dig här för att prenumerera på nya inlägg på bloggen:

Snabbfakta

Från: Smygehuk
Till: Treriksröset
Längd: ca 500 mil
Antal landskap: 25
Antal etapper: 18
Hur: Till fots, med kajak och cykel
När: Juni – September 2019
Passerar bland annat: Göta Kanal, St Olavsleden, Höga Kustenleden

SAMARBETSPARTERS

Detta är min egen resa och alla platser jag besöker, allt jag skriver om är på eget bevåg. Alla åsikter och tankar är mina egna. Detta projekt hade dock inte varit möjligt utan stöd från mina samarbetspartners. Jag vill rikta ett stort tack till dessa varumärken som valt att stötta mig i min resa och som också tror på att lyfta vikten av hållbara resor i vår närmiljö. Är du intresserad av att stötta projektet? Maila info@wilderness-stories.com

logo-outnorth
Hestraskold_cmyk
logo
primus-logo-no-text

Bloggat

PRESSMATERIAL

Klicka på bilderna nedan för att ladda ner dem högupplöst. Bilderna är skyddade enligt upphovsrättslagen och får endast användas för att lyfta fram Wilderness Stories och detta projekt. Vid användning ska fotografens namn anges, samt taggas för respektive medie (instagram: @wildernessstories, facebook: Wilderness Stories web: wilderness-stories.com). All annan användning kräver fotografens tillstånd, maila info@wilderness-stories.com för mer info.

Alla texter är skrivna av Linda Åkerberg om inget annat anges. För användning av textmaterial, maila info@wilderness-stories.com

Det är fritt fram att länka till Wilderness Stories inlägg eller texter på sociala medier! Tagga gärna Wilderness Stories i inlägget.

2
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
EN RESA TILL FOTS, PÅ CYKEL OCH MED KAJAK, GENOM SVERIGES ALLA LANDSKAP
Foto: Tony Öien
Foto: Tony Öien
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg
Foto: Linda Åkerberg

MEDIA

Wilderness Stories