Äventyrskalender

Sugen på att vara lite äventyrlig i helgen? Händer det något närheten av där du bor eller kan det vara värt att boka en resa någonstans? Nedanstående kalender uppdateras kontinuerligt med nya event. Både sådana som jag själv är med och deltar i och sådana som andra arrangerar. Klicka på eventet för mer information och länkar.

Har jag missat något? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan!

Vill du boka in en föreläsning, göra ett eventsamarbete eller annan aktivitet tillsammans med mig, maila info@wilderness-stories.com eller se Uppdrag / Samarbeten för mer information.

WILDERNESS STORIES EVENT

[ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2018-07-01, Föreläsning, Fotografi Falkenberg” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

Föreläsning

2018-07-01, Fotografi Falkenberg

 

“Linda Åkerberg är frilansfotografen som efter nästan 10 år som fotograf inom musikbranchen, lämnade kunderna hemma i Stockholm och begav sig till USA för att följa sin dröm att vandra den dryga 420 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail. Under ett halvårs tid vandrade hon i snitt 2,5 mil om dagen samtidigt som hon fotograferade och bloggade från leden i den amerikanska vildmarken på hennes då nystartade hemsida Wilderness Stories.

Idag har hemsidan växt och sedan tiden i USA har äventyren avlöst varandra för Linda. Nu kommer hon till Falkenberg för att dela med sig av sina berättelser från vildmarken. Hon kommer också prata om vikten av att utmana sina rädslor, testa nya saker, följa sitt hjärta och satsa på det man tror på. Under föreläsningen får vi följa Lindas väg och höra om hur hon vågade ta en paus i karriären, något som gjorde att hon visserligen tappade vissa kunder, men i slutändan vann så många fler. Kunder som idag har fört henne till platser som hon för bara två år sedan knappt vågade drömma om.”

Läs mer: hemsida[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2019-02-16 – 2019-02-27, Bestig Kilimanjaro med mig! ” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

BESTIG KILIMANJARO MED MIG 2019!

2019-02-16 – 2019-02-27, Kilimanjaro, Tanzania

Nyfiken på att bestiga berg och ta ditt vandrande till en ny nivå? I februari 2019 kommer jag åka dit tillsammans med Äventyrsresor och du är välkommen att följa med!

Resan innehåller förutom själva vandringen även en hel dag teori på plats i Tanzania innan vi startar, där vi pratar vandring generellt och hög höjd i synnerhet. Vad som händer i kroppen och hur vi kan hjälpa den på vägen för att öka våra chanser att nå toppen. Både på denna vandringen och på framtida.
I priset ingår även en informationskväll i Stockholm i höst där vi går igenom hur vi på bästa sätt kan förbereda oss för vår vandring. Vi pratar packning, träning och tar upp allmänna frågor.

Så följ med mig till Tanzania på en vandring längs Kilimanjaros sluttningar för att slutligen göra ett försök att bestiga den legendariska toppen Uhuru Peak på 5895 meter över havet och därmed bocka av ett av ”The Seven Summits”!

Läs mer[/ultimate_modal]

ANDRA EVENT

Klicka på ett event för mer information.

[ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2018-06-13: ÅrePreRace STHLM nr.4, Stockholm” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

ÅrePreRace STHLM nr.4

2018-06-13, Hammarbybacken, Stockholm

ÅrePreRace Stockholm är en gratis träningstävling i multisport i och omkring Hammarbybacken. Det är en rundbana med 3 loopar, paddling/löpning/cykling. Banan tar 25-40 min/varv, som mest så kör man 3 varv. Banan har inspiration från Åre med höjdmetrar, och annat som påminner om ÅEC-banan. Har du kört ÅrePreRace har du fått en mycket bra förberedelse inför ÅEC (Åre extreme challenge).

Kör själv, träna med ett/ditt lag inför Åre Extreme eller kör i någon annan konstellation – alla är välkomna!

Pris: Gratis, men anmälan görs via hemsidan.

Läs mer: hemsida | facebooksida | facebookevent[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2018-06-13: Föreläsning med Kvinnliga äventyrare och Silva, Stockholm” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

Föreläsning med Kvinnliga äventyrare och Silva

2018-06-13, Alewalds, Kungsgatan 32, Stockholm

Det är hög tid att göra sig redo för sommarens vandringar – med både kunskap och prylar. Onsdagen den 13 juni har Alewalds bjudit in Tina Forsberg, projektledare för nätverket Kvinnliga Äventyrare för att prata äventyr och friluftsliv. På plats finns även det svenska outdoor-varumärket SILVA för att lära dig grundläggande navigationskunskaper och hur du väljer rätt kompass. Det blir en kväll om fjällkunskap/fjälletikett, utrustning och navigation.

Du har chansen att lyssna på två föreläsningar – en om hur du navigerar rätt i fjällmiljö och en om hur du ser till att vara redo för sommarens vandringar. Därefter ges du möjligheten att prata med likasinnade och köpa friluftsutrustning från välkända varumärken under överseende från våra kunniga säljare på Alewalds. Under kvällen får du också möjligheten att köpa kompasser från SILVA till specialpris.

Pris: Gratis, men anmälan görs här.

Läs mer: hemsida[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2018-08-24 – 2018-08-26: Bushcraftfestivalen 2018, Gottröra, Stockholm” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

Bushcraftfestivalen 2018

2018-08-24 – 2018-08-26, Gottröra, Stockholm

Sveriges största publika internationella event med Bushcraft som fokus. Festivalen strävar efter att på ett brett och inkluderande vis gynna den svenska och den utländska bushcraftscenen i en kreativ, hållbar och inspirerande riktning. Bushcraftfestivalen hålls årligen på Hembygdsgården i Gottröra i västra Roslagen. Evenemanget planeras och genomförs av en ledningsgrupp, en arbetsgrupp och en funktionärsgrupp. Till sin hjälp har även ovan grupper festivalens uppskattade samarbetspartners.

Kostnad:
Vuxen (18 år och uppåt): 220 kr per dag
Ungdom (13-17 år): 70 kr per dag
Barn (0-12 år): gratis inträde
Helgpass (inträde lördag och söndag): 400 kr
Medlem Gottröra Hembygdsförening: 100 kr per dag och vuxen (ej förköp, endast biljetter i dörren)
I inträdet ingår samtliga föreläsningar, workshops likväl som underhållning, mässområde och eventuell parkering.

Läs mer: hemsidafacebookevent[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_on=”text” modal_on_align=”left” read_text=”2018-09-07 – 2018-09-09: Utehelg, Stockholm” txt_color=”#000000″ modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”0″]

UTEFEST

2018-09-07 – 2018-09-09, Höga kusten

Tre dagar i Höga Kusten fyllda med aktiviteter, kurser och föreläsningar. På dagarna vandrar vi i djupa skogar och över kustnära berg, klättrar Europas största Via Ferrata, springer över kalottberg, paddlar ut i den skimrande skärgården och mycket mer. Vill du ta det lugnt en stund kan du välja mellan foto- och friluftskurser. Efter en äventyrlig dag samlas vi på kvällen i Frilufsbyn och lyssnar till några av Sveriges mest inspirerande föreläsare och främsta äventyrare!

Läs mer: hemsida | facebooksida | facebookevent[/ultimate_modal]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Alla fält är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.