PCT – Packlista


När jag berättar för andra om min vandrings längs Pacific Crest Trail får jag ofta många frågor kring min utrustning, vad jag hade med mig. Jag kan tycka att det är tråkigt att så stort fokus läggs på detta, särskilt då jag tror att en lång lista på saker man ”behöver” är det som sätter stopp för många att ge sig ut och vandra över huvudtaget. Det blir liksom ett för stort projekt.

Jag har därför länge tvekat på att lägga upp min packlista från Pacific Crest Trail. Men också för att jag inte vill påverka vad någon ska köpa och för att vad man ska ha med sig är så individuellt. Det gäller att anpassa sin packning efter sig själv och sina egna behov. Vill man ha det bekvämt eller är det viktigare med en så lätt packning som möjligt? Det kan man bara avgöra själv. Av de sakerna jag har haft med mig är det också mycket som jag köpt av en slump, det är inte säkert att de är de bästa.

Men jag kan såklart samtidigt förstå frågan och nyfikenheten. Särskilt om man själv har tänkt vandra leden. I detta nu är det många som förbereder sig inför sin egen vandring längs Pacific Crest Trail detta året och jag har börjat få en del frågor från dem, bland annat om vad jag hade med mig. Därför har jag nu bestämt mig för att ändå lägga upp min packlista! Jag har inte skrivit med vilka modeller jag haft här, men om du klickar på de som är blåmarkerade länkas du direkt till dem. Längst ner på sidan har jag också listat några tips på hur man kan göra för att ta fram sin egen packlista!

 

PACKLISTA PACIFIC CREST TRAIL

Bära och bo

Kläder

Hygien

Elektronik / Diverse

  • Värmepåse
  • Zip-lockpåse med värdesaker (pass, kontanter, betalkort, vandringstillstånd)
  • Pocketbok

Mat

Till utvalda delar

…Och för er som undrar om hur mycket min packing vägde kan jag kort och gott svara att jag har ingen aning. Jag vägde aldrig min packning då jag kände att vad siffrorna på vågen sa var helt ovesäntligt. Vad som var betydelsefullt var att jag kände mig bekväm både med hur det kändes på ryggen och med vad som fanns i packningen. Det talade inte de siffrorna om.

Tips för att hitta fram till din egen packlista:

Ta inte en för stor ryggsäck. Oavsett hur stor ryggsäcken är fylls den lätt till max. En mindre ryggsäck gör det lättare att sålla bort onödiga ”bra-att-ha-utifall-saker”. Jag klarade mig på 45-55 liter genom USA.

Glöm vågen! Känn efter istället. Ta fram det du tror att du behöver, packa ryggsäcken och känn efter hur den känns på ryggen. Är den för tung – gå igenom packningen och se om det är något du kan ta bort. Om den känns okej kan du börja så och senare in på vandringen ta bort det du inte behöver.

Utgå från dig själv. Fråga gärna andra om tips, men glöm inte att se till dig själv och dina behov. Är det något som du känner är viktigt för dig och din upplevelse så ta med det även om det lägger på lite extra vikt. För mig är komforten i campet viktig och jag bar därför med mig ett par extra sandaler, vilket många andra struntade i.

Utvärdera efterhand. Efter en tids vandring kan du börja gå igenom packningen och sålla bort det du inte har använt eller bara använt någon enstaka gång. Med lite erfarenhet är det lättare att avgöra om det du tog med dig ”ifall att” verkligen behövs eller ej. Skicka hem/skänk bort det du inte behöver. Vissa saker kommer du märka att du gärna behåller ändå, men försök sålla bort så mycket du kan. En lättare packning ger en lättare vandring. Upprepa vid flera tillfällen.

Lycka till!

 

Du kanske också gillar

LEAVE A COMMENT

Not speaking Swedish? Translate this website with google translate!

Jag som driver bloggen

...heter Linda Åkerberg. Jag är 32 år, fotograf, ursprungligen från Karlstad men numera bosatt i Stockholm. Läs mer om mig här

Instagram

Yesterday I arrived to one of the most beautiful cities I’ve ever seen - Biarritz, France. I’m gonna stay here a week while joining a surfcamp with @surfakademin . I have never ever stand on a surf board before so this is gonna be a big challenge for me! 
The stop here is part of a longer trip that I’m doing right now, where I will cross Europe by train with a interrail pass. This for a story for @utemagasinetsverige 
Along the way I’m doing some stops where I will fulfill some of my dreams that I had for a while and this is the first one! Learn how to surf. 🏄‍♀️🤙
.
.
#biarritz #surfing #atlanticcoast #villabelza #sunset #surfrookie #interrail #dontletyourdreamsbedreams #castle #surfersparadise #surfparadise #surfbiarritz #visitbiarritz #visitfrance #neverstopexploring
Wilderness Stories Recommends: THE HIGH COAST, SWEDEN
.
☀️I really love this place, the nature is so special and it offers so many ways to discover it. You can hike, camp, climb, bike, go kayaking etc. My absolute favorite is to climb at the @viaferrata that is located by the foot of Skuleberget.
.
If you wanna experience the High Coast and all it have to offer, I can highly recommend to visit the outdoor festival @utefest.se ! The festival is located in @Friluftsbyn and during three days you can try a lot of activities (with guides if you wish), listening to inspiring talks, go to outdoor related classes, meet others outdoor enthusiasts, watch movies and so much more! 
This year the festival will take place between 7-9 September. 
I’ll be there off course, will you?
🏕🛶🌲🚴‍♀️🧘‍♀️🧗‍♀️☀️💕
.
.
.
🎥: @tonyoienfotograf ✂️:me
#thehighcoast #högakusten #utefest #utefest2018 #dronephotography #viaferrata #klettersteig #climbing #climbingwomen #womenwhoclimb #rockclimbingwomen #kvinnligaäventyrare #unesco #unescoworldheritage #visitsweden
@friluftsbynstoppstuga @utemagasinetsverige @hogakusten @visithogakusten @hogbonden
Back in Stockholm after ten intense but great days in the Finish archipelago. 250 km on a bike and I don’t know how many in kayak, by foot, on horse, by boat, on SUP board and much more. The Archipelago trail sure has so much to offer and I can’t wait to share more from my trip with you! .
I also want to send some love and gratitude to all of you who I’ve met and/or helped me in any way around the trail! 🙏💕
.
.
#skärgårdensringväg #saaristonrengastie #thearchipelagotrail #visitturku #visitfinland #finisharchipelago #bikergirl #biketrip #adventuretime #adventures #kvinnligaäventyrare #scottbikes #sonya7riii #sonyphotos #sonyalpha
Yesterday I started my 250km long bike trip along the ‘Archipelago Trail’ outside Turku, Finland. Here outside the cathedral in Turku. It’s my first longer trip on a bike and if you wanna see how it goes - keep an eye on my stories! 😘
Let the adventure begin!
.
.
#bicycletrip #bicycle_photos #bicyclingadventure #biketrip #thule #scottbikes #archipelagotrail #skärgårdensringväg #kvinnligaäventyrare #sonya7riii #SonyAlphaPortrait #SE_ILC #A7RM3 #lettheadventurebegin #turku #finland
The extreme heat that’s been in Sweden the last weeks has caused a lot of problems and there’s a lot of forest fires going on in the country. Therefore there’s now a fire ban which means it’s not aloud to light any kinds of fires what so ever! Not even in your own garden or on gas stoves. It’s extremely dry and even the slightest spark could cause a fire and huge damage.
.
So what are you gonna eat if you wanna go hiking and don’t want cold food? One idea is to bring your regular freeze dried meal - and hot water for it in a thermos! Works just as fine as boiling it outdoors! ✨👌😋
.
.
#fireban #outdoorfood #lundhags #lundhagskängor #lundhagsboots #bjerg #kleankanteen #bringyourown #osprey #thebirdistheword #carhartt #backpackerspantry #freezedriedfood #kvinnligaäventyrare #sonyportraits #SonyAlphaPortrait #SE_ILC #A7RM2
It’s adventure time! Working two more days at the office, then the adventures begin! This weekend I’ll leave for my bike trip in the Finish archipelago and right after that I’ll set out for one month interrailing through European! Can’t wait!!
.
I’m still trying to figure out the details about the Europe trip. If you know any place I should visit, please let me know!
.
I wanna be spontaneous, but one thing I know is that I’m gonna try to take as many “scenic routes” as possible to make the trips between places an experience and adventure too. Like this, this pic is from the train between Locarno and Lauterbrunnen in Switzerland last year. That train ride was the most amazing trip I’ve ever done. I just couldn’t stop staring out the window, with my mouth open constantly forming the word “wooooaw”. If you haven’t seen my pics from Switzerland yet, check the link in my bio! Wilderness-Stories.com/galleri-Schweiz
.
.
.
#interrail #interrailing #travel #travelsustainable #windowview #inlovewithswitzerland #switzerland_vacations #switzerland #wanderlust #train #tickettorideeurope #tickettoride
5000 followers!!! OMG, I can’t believe it! I’m so happy for all of you that follows me and keeps inspiring me to continue with what I’m doing! From the bottom of my heart: THANK YOU!
🙏❤️❤️❤️🙏
.
Getting these many followers also means that I’m halfway to 10K, which is a personal goal for me! Getting that many followers would unlock some features, for example the “swipe up” function in stories which would make it much easier to share links with you. So if you know someone you think should follow me, feel free to help by tagging them below! 💕
.
.
#mywildernessstory #thankfullness #greatfulness #thankyou #blessed #happy #5k #kvinnligaäventyrare #SonyAlphaPortrait #SE_ILC #A7RM3
New post! | Having a vacation and don’t know what to do about it? Or did this weekend passed too fast and you’re feeling like doing something extra the next? 
Then I want to recommend the North Face Mountain Festival that takes place next weekend! It’s an outdoor festival with loads of activities to try out, everything from hiking to climbing - for both beginners and experts!
.
This year, the festival will take place in Italy, but last year it was in Switzerland and I had the pleasure going there and experience both the country and the festival. And it was amazing! I couldn’t almost believe how many different kinds of beauty there is in one such small country. One day I was kayaking in the most beautiful lake, the other I was walking on a glacier not too far away from that very lake. Wanna see? Check out the gallery I posted from this trip the other day!
Wilderness-Stories.com/galleri-schweiz/ (link in bio).
.
.
#inlovewithswitzerland #switzerland #switzerland_vacations #neverstopexploring #thenorthfacemountainfestival #northfacemountainfestival #thenorthface #mürren #Lauterbrunnen #hiking #wanderlust #travel #vacationtips
#flashbackfriday : The heat wave that’s been in Sweden the last week sure brings back some memories from the PCT and the Mojave desert. There the temperature during the day easy went over 30°C. And of top of that we hiked about 20 miles a day with probably close to 20 kg on our back because of all the extra water we had to carry in that dry area.
.
To deal with it, we hiked early in the mornings, rested in the shade (under joshua trees, bridges or as here - windmills) during the day and then hiked in the evening and night. Feels like a pretty good way of dealing with these 30°C+ days we’re having now in Sweden as well!
.
.
#heatwave #fbf #pcta #pctig #pct2016 #windmills #bff #bestfriends #friendsforlife #hikertrash #pacificcresttrail #mojavedesert #hiking #wanderlust #neverstopexploring  #SonyAlphaPortrait #SE_ILC #A7RM2

Prenumerera på nya inlägg på Wilderness Stories!Samarbetspartners

  • Sony