PCT – Packlista


När jag berättar för andra om min vandrings längs Pacific Crest Trail får jag ofta många frågor kring min utrustning, vad jag hade med mig. Jag kan tycka att det är tråkigt att så stort fokus läggs på detta, särskilt då jag tror att en lång lista på saker man ”behöver” är det som sätter stopp för många att ge sig ut och vandra över huvudtaget. Det blir liksom ett för stort projekt.

Jag har därför länge tvekat på att lägga upp min packlista från Pacific Crest Trail. Men också för att jag inte vill påverka vad någon ska köpa och för att vad man ska ha med sig är så individuellt. Det gäller att anpassa sin packning efter sig själv och sina egna behov. Vill man ha det bekvämt eller är det viktigare med en så lätt packning som möjligt? Det kan man bara avgöra själv. Av de sakerna jag har haft med mig är det också mycket som jag köpt av en slump, det är inte säkert att de är de bästa.

Men jag kan såklart samtidigt förstå frågan och nyfikenheten. Särskilt om man själv har tänkt vandra leden. I detta nu är det många som förbereder sig inför sin egen vandring längs Pacific Crest Trail detta året och jag har börjat få en del frågor från dem, bland annat om vad jag hade med mig. Därför har jag nu bestämt mig för att ändå lägga upp min packlista! Jag har inte skrivit med vilka modeller jag haft här, men om du klickar på de som är blåmarkerade länkas du direkt till dem. Längst ner på sidan har jag också listat några tips på hur man kan göra för att ta fram sin egen packlista!

 

PACKLISTA PACIFIC CREST TRAIL

Bära och bo

Kläder

Hygien

Elektronik / Diverse

  • Värmepåse
  • Zip-lockpåse med värdesaker (pass, kontanter, betalkort, vandringstillstånd)
  • Pocketbok

Mat

Till utvalda delar

…Och för er som undrar om hur mycket min packing vägde kan jag kort och gott svara att jag har ingen aning. Jag vägde aldrig min packning då jag kände att vad siffrorna på vågen sa var helt ovesäntligt. Vad som var betydelsefullt var att jag kände mig bekväm både med hur det kändes på ryggen och med vad som fanns i packningen. Det talade inte de siffrorna om.

Tips för att hitta fram till din egen packlista:

Ta inte en för stor ryggsäck. Oavsett hur stor ryggsäcken är fylls den lätt till max. En mindre ryggsäck gör det lättare att sålla bort onödiga ”bra-att-ha-utifall-saker”. Jag klarade mig på 45-55 liter genom USA.

Glöm vågen! Känn efter istället. Ta fram det du tror att du behöver, packa ryggsäcken och känn efter hur den känns på ryggen. Är den för tung – gå igenom packningen och se om det är något du kan ta bort. Om den känns okej kan du börja så och senare in på vandringen ta bort det du inte behöver.

Utgå från dig själv. Fråga gärna andra om tips, men glöm inte att se till dig själv och dina behov. Är det något som du känner är viktigt för dig och din upplevelse så ta med det även om det lägger på lite extra vikt. För mig är komforten i campet viktig och jag bar därför med mig ett par extra sandaler, vilket många andra struntade i.

Utvärdera efterhand. Efter en tids vandring kan du börja gå igenom packningen och sålla bort det du inte har använt eller bara använt någon enstaka gång. Med lite erfarenhet är det lättare att avgöra om det du tog med dig ”ifall att” verkligen behövs eller ej. Skicka hem/skänk bort det du inte behöver. Vissa saker kommer du märka att du gärna behåller ändå, men försök sålla bort så mycket du kan. En lättare packning ger en lättare vandring. Upprepa vid flera tillfällen.

Lycka till!

 

Du kanske också gillar

LEAVE A COMMENT

Not speaking Swedish? Translate this website with google translate!

Jag som driver bloggen

...heter Linda Åkerberg. Jag är 32 år, fotograf, ursprungligen från Karlstad men numera bosatt i Stockholm. Läs mer om mig här

Instagram

Follow your heart. If it gives you a sign of what it want, don’t start thinking about weather you should or not - just do it! Yesterday me and some friends walked by some kayaks just when the sun was set and the sky looked amazing. Soon someone asked the question we all was thinking, “should we go for a trip”?
Just a few minutes later we were all in the water and got the most amazing trip. 🌅
Don’t think. Just do it.
.
.
#midnightkayaking #stockholmarchipelago #utehelg #kayaking #melkerkayaks #forsustainableliving #justdoit #followyourheart #neverstopexploring #staywild #optoutside
One of my favorite places in the world. Wherever my van is. Right now I’m in the middle of a big renovation of the interior. Follow the progress in my instastories! 🚐💕
.
.
#mywildernessstory #vanlife #wildernesswomen #neverstopexploring #vanlifediaries #vanmakeover #projectvanlife
A while ago, I received 2 T-shirt’s from @thenorthface with a letter saying that they were happy that I’m a person that keeps inspiring the new generation of women and that one of the t-shirts was for me and the other one was for me to give to someone who inspires me. 
Today I met the woman that’s been on my mind since I got it: my lovely friend @pwallefelt ❣️
Togehter we climbed Kilimanjaro this spring and this weekend we will start working on a new project that hopefully will take us even higher! .
The initiative #shemovesmountains is a initiative from @thenorthface that raising up the voices of woman who are pushing boundaries in all areas of exploration. 👊💕
.
.
📷: @sandyhaggart 
#wemovemountains #shemovesmountains #neverstopexploring #kvinnligaäventyrare #womanhood #femalefitness #femalemotivation #wildernesswomen #girlpower
As I started working on my van this weekend I sure got some intense summer feelings. Can’t wait to hit the road again!
Do you have any special plans for this summer? Any adventures coming up?
.
.
#mywildernesstory #ontheroadagain #vanlife #visitsweden #roadlife #summertime #staywild #neverstopexploring
Dear followers, Today I am launching a new project I've been working on for awhile and I am challenging all of you to be part of it! 😉😘
.
The project is a social media challenge called #BringYourOwnChallenge and it works like this: 
1. Bring your own coffee cup / lunchbox / water bottle / bag etc and say no to single-use products.
2. Post a picture of the product you’re saying NO to and tag #BringYourOwnChallenge. .
This will create a gallery of the products we’re saving from becoming trash, simply by saying no to them and bringing our own. .
#BringYourOwnChallenge is a project with the purpose to highlight how much trash we’re actually consuming in our daily life - and how easy we all can do something about it. .
So please, accept the challenge and help me spread the word
.
Read more at bringyourownchallenge.com and @bringyourownchallenge ❤️❤️❤️
I’m so happy to present the next person to share her Wilderness Story: Therése Furudal Hydén who runs @yoga_stories ! 💕
.
At the website’s (link in bio) section #mywildernessstory she tells her story about how she got interested in yoga and how she later started teaching yoga herself. .
Many of Therése’s classes today are hold outdoors and she describes how Nature helped her understand Yoga and how then Yoga helped her really see and appreciate Nature. 🙏🍃💕
.
Read her full story at wilderness-stories.com/mywildernessstory
📷: @photobynadja .
#yogaeverydamnday #yogaeverywhere #offthemat #yoga #mywildernessstory #outdoorwomen #breath #inspirationalwomen
I’m so happy to be represented in the new issue of the 365 magazine from @naturkompaniet with pictures from my PCT hike in 2016! Out in their stores now! 💚
.
.
#pctig #pct2016 #pacificcrestrail #tearsheet #naturkompaniet #hiking # sierras #cali #neverstopexploring
The Kings Trail, “Kungsleden”, outside Hemavan in northern Sweden last year.
For the first time in what feels like forever I don’t have any trips outside the country planned for the next months. Thinking that I should use the time to see what more Sweden has to offer! Do you have any good recommendations of adventures in this country? North, west, east south, I want to discover all parts of this beautiful country!
.
.
#visitsweden #neverstopexploring #hikinggirl #kungsleden #mywildernessstory
Last day and last pic from Kilimanjaro for now. This last day the trail goes back into the rainforest where it started and we’re heading out through Mweka gate. 
The trails was tough, but still amazing at the same time. I feel strong. Both in my body and in my soul. I still don’t know where the path I’m walking will take me next, but I’m sure it has something exciting coming up!
#mykilimanjarostory

Prenumerera på nya inlägg på Wilderness Stories!Samarbetspartners

  • Sony